İLAN BEYLİKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

70.000,00TL+%20 KDV

2.100,00TL

1- İHALENİN KONUSU VE ŞEKLİ

Belediyemiz adına tescilliyken ekonomik ömrünü doldurduğu için trafikten çekilmiş muhtelif araçların, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. Maddesi uyarınca açık artırma usulü ile satışı yapılacaktır.

2- İHALENİN YAPILACAĞI YER VE ZAMAN

İhale, 10 Kasım 2023 Cuma günü, saat 14.30’da Belediye Hizmet Binası, Küçük Düğün Salonunda, Encümen İhale Komisyonu huzurunda yapılacaktır.

3- İHALEYE GİREBİLME ŞARTLARI

3.1) Gerçek Kişiler

1. a) İş veya kanuni ikametgah adresini gösterir belge
  2. b) Geçici teminat dekontu veya makbuzu
  3. c) İhale katılım dilekçesi

ç) Kimlik fotokopisi

1. d) Başkası adına vekil olarak katılanlardan noter onaylı vekaletname örneği

3.2) Tüzel Kişiler

1. a) Gerçek kişilerden istenilen belgelerin tamamı
  2. b) Şirket adına katılanların noter onaylı imza sirküleri ve yetki belgeleri
  3. c) Mevzuat gereği kayıtlı olduğu odadan 2023 yılı içerisinde alınmış oda kayıt belgesi

ç) Şirket ortaklarının isimlerini belirtir ticaret ve sicil gazetesi

4- İHALEYE KATILAMAYACAKLAR

1. a) Evvelce sözleşme yapılanlardan taahhüdünü kısmen veya tamamen yerine getiremeyenler
  2. b) İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlarla bu şahısların ikinci dereceye kadar kan ve sıhri hısımları ve bunların ortakları
  3. c) Belediyeye borcu bulunanlar

5- TEKLİFLERİN OPSİYONU VE ARTIRIM YAPILMASI

1. a) Artırım 1.000.00 TL ve katları ile yapılacaktır.
  2. b) Son teklif verildikten sonra tekliften vazgeçilemez ve değişiklik talebi kabul edilemez.

6- VERGİ, RESİM VE HARÇLAR

İhale, sözleşme ve taahhüdün yapılmasına ait bütün vergi, resim ve harçlarla sözleşme giderleri müşteriye aittir. (KDV, DAMGA PULU, NOTER ÜCRETİ)

7- ÖDEME ŞARTLARI

Araçlar için İhale bedelinin tamamı 15 gün içerisinde yatırılacak ve noterde satış işlemi gerçekleştirilecektir.

8- GENEL HÜKÜMLER

1. a) İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
  2. b) İhaleye iştirak edenler şartname hükümlerini peşinen kabullenmiş sayılırlar.
  3. c) İhale komisyonları tarafından alınan ihale kararları ita amirince karar tarihinden itibaren onaylanır veya iptal edilir. İta amirince karar iptal edilirse ihale hükümsüz sayılır. İta amirince onaylanan veya iptal edilen ihale kararları onaylandığı günden itibaren 5 iş günü içinde müşteriye imzası alınmak suretiyle bildirilir veya iadeli taahhütlü mektupla tebligat adresine postalanır. Mektubun postaya verilmesini takip eden yedinci gün, kararın müşteriye tebliğ tarihi sayılır.
  4. d) Ekonomik ömrünü doldurmuş araçların devir işlemleri sırasında doğabilecek noter masrafı ve her türlü vergi,resim,harç, KDV, tescil v.b. tüm giderler alıcıya aittir.
  5. e) İhale konusu ekonomik ömrünü doldurmuş araçların yükleme ve nakliye işleri alıcıya aittir. Alıcı ihale bedelini ve diğer giderleri ödediği tarihten itibaren 15 gün içerisinde satın aldığı teslim alacaktır. Aksi taktirde hasar, zarar ve kaybolma gibi durumlardan belediyemiz sorumlu olmayacaktır.
  6. f) İstekliler mesai saatleri içerisinde ihaleye konu araçları bulunduğu yerde görebilirler. Araçlar, belediyemizde görevli bir personelle birlikte görülecektir. Ekonomik ömrünü doldurmuş araçlar, halihazır durumları ile ihaleye sunulmakta olup, isteklinin taşınır malı yerinde bizzat görerek ihaleye katıldığını kabul ettiğinden araçların mevcut kusurlarından dolayı idarece hiçbir sorumluluk kabul olunmaz.
  7. g) Posta ile yapılan müracatlar kabul edilmeyecektir.
  8. h) Taraflar arasında çıkabilecek anlaşmazlıkların çözüm merci Beylikova Mahkemeleridir.(23.10.2023)

İLAN OLUNUR

Onur ERBİLGİN