Eskişehir Valimiz Özdemir Çakacak, İlçemizde bir dizi ziyaret ve incelemeler yaptı.

İlk olarak Beylikova Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çakacak, Kaymakam Abdüllatif Yılmaz’dan ilçenin eğitim, sağlık ve asayiş durumu hakkında bilgi aldı. İlçe halkının en önemli geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirten Kaymakam Yılmaz’dan, ilçede vatandaşların asayiş yönünden huzur ve güven içerisinde yaşadığını bildirdi. Kaymakam Yılmaz, Vali Çakacak’ı İlçemizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdi.
Kaymakamlık ziyaretinin ardından Vali Çakacak, Kaymakam Yılmaz ile birlikte son yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde göreve yeniden seçilen Belediye Başkanımız Özkan Alp’ı makamında ziyaret etti. Vali Çakacak, göreve yeniden seçilen Başkan Alp’e hayırlı olsun dileklerini iletti. Nazik ziyareti için Vali Çakacak’a teşekkürlerini ileten Başkan Alp, belediyenin ilçede yaptığı çalışmalar ve yatırımlar hakkında bilgi verdi. Beyklikova ilçesini daha çok yaşanılabilir hale getirmek için gece gündüz çalıştıklarını aktaran Başkan Alp, Vali Çakacak’ı ilçede görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Belediye ziyaretinden sonra ilçe çarşısını gezen Vali Çakacak, vatandaşlarla ve esnafla sohbet ederek, onların sorun ve taleplerini dinledi.
Daha sonra Beylikova İlçe Emniyet Amirliğini ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali Çakacak, ardından TMR süt çiftliğini gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ardından Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) hibe desteği ile kurulan Beylikova Kalkınma Kooperatifi Mısır Paketleme tesislerinde inceleme yapan Vali Çakacak, Beylikova Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Belediye Başkanı Özkan Alp tarafından tesisisin üretim çalışmaları hakkında bilgilendirildi.
Başkan Alp, verdiği bilgilerde, "Silaj Paketleme Tesisinin BEBKA desteği ile gerçekleştirilerek çiftçilerin hizmetine sunulduğunu belirtti. Silaj Paketleme Tesisi sayesinde Beylikova'da silajlık mısır yetiştiriciliği yükseleceğini ifade eden Başkan Alp, “Paketlenen silaj bozulmadan uzun süre muhafaza edebilecek. Bu sayede hayvan sağılığı da korunmuş olacak ve ihtiyaç fazlası silajımızı dışarıya satabileceğiz. Tarımsal ürün ihtiyaçları, çiftçilerimizin uzun süre saklanabilen silajları sayesinde karşılanacak ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak" dedi.
Ardından Vali Çakacak, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA)’nın mâlî destek projesi kapsamında Beylikova Belediyesi tarafından yapımı devam eden ikinci etap güneş enerjisinden elektrik üretim tesisini gezdi. Vali Çakacak’a tesis hakkında bilgi veren Başkan Alp, “Güneş enerjisi sistemi ile kırsal alanda ve sanayi iş birliği sağlanarak yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştırılacağını ifade ederek, Kuru tarım yapılan arazilerimizde güneş enerji sistemi ile modern sulama yöntemlerinin kullanılması ile sulanabilir arazi alanlarının arttırılması ve katma değeri yüksek tarım ürünlerinin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Daha önce Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) mali destek programı kapsamında kurulan 70 kwh’lik güneş enerjisi elektrik sisteminden sonra yapımına başlanan ikici etap proje kapsamındaki 100 kwh’lik yeni güneş enerjisi sistemi BEBKA tarafından desteklenecektir.” diye konuştu.
İlçede bulunan Tarım Kredi Süt Fabrikasını da gezen Vali Çakacak, yapılan çalışmalar hakkında fabrika müdürü Nihat Tosun’ dan bilgiler aldı.
Son olarak Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayii Bölgesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Vali Çakacak, Bölge Müdürü Musa Çoban’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra ilçemizden ayrıldı.
Vali Çakacak’a bu ziyaretlerinde; Vali Yardımcısı Alper Balcı, Beylikova İlçe Kaymakamı Abdüllatif Yılmaz, Belediye Başkanı Özkan Alp ve ilgililer eşlik etti.